Seizoen 5

Creating Amazing

Irene van de Laar bezoekt het Creating Amazing Event waar de nieuwe Lexus LC500 werd gepresenteerd. Het was een event waar ze, als een soort Alice in Wonderland, van de ene in de andere verrassing viel.


Advocaat van de Duivel

In het DeLaMar theater is de voorstelling Advocaat van de Duivel te zien. Een toneelstuk waar een jonge advocaat zijn ziel aan de duivel verkoopt en de zucht naar geld en macht het wint van de moraal. De hoofdrollen in deze voorstelling worden gespeeld door Victor Löw en Waldemar Torenstra. Sophia Tienstra mag bij hoge uitzondering backstage rondkijken.


SAHH

In navolging van Salon International de la Haute Horlogerie in Genève, organiseert Gassan dit jaar voor de 8ste keer de Salon d’Amsterdam de la Haute Horlogerie. Een keur aan exclusieve horlogemerken laat het neusje van de zalm zien. Wat zijn de trends en wat zijn de meest recente ontwikkelingen?


Bankgast Gordon

Elke week interviewt de hoofdredacteur van LXRY Magazine Bart-Jan Brouwer een spraakmakend persoon op de bekende Chesterfield van Jan Frantzen. Deze bijzondere rubriek wordt afgetrapt door Gordon. Naast zijn onstilbare honger naar de spotlights, is hij gasthoofdredacteur van LXRY Magazine deze zomer.


Oesterfarm

Niets lekkerder dan een zilte Zeeuwse oester. Deze delicatesse vind je normaal gesproken op de bodem van de zee. Maar de oesters van Sam en Sybe Smit niet, die komen uit de eerste oesterkwekerij OP het land. Carsten ging op onderzoek uit.


Première Musical Pippin

Normaal gesproken moet je voor een Broadwayproductie helemaal naar New York, maar nu hoeft dat niet meer. Het Koninklijk Theater Carré brengt ieder jaar een Broadwayproductie naar Nederland onder de naam ‘Broadway aan de Amstel’. Irene van de Laar bezoekt de première van de eerste in deze reeks de hitmusical Pippin. Deze voorstelling won maar liefst vier Tony Awards en is te zien in de originele vorm, met een Amerikaanse cast en in het Engels.


Highlights Masters of LXRY 2015

Het was een hele happening; de 14e editie van de beurs Masters of LXRY in de Rai. LXRY TV zoekt 3 key players op om terug te blikken op hun hoogtepunten. Cravt Original won de award voor mooiste stand, Wanrooij Galery verkocht een topstuk aan een bekende dj en horecatycoon Won Yip kocht het duurste penthouse van Nederland op de beurs.


TEFAF

Een keer per jaar wordt Maastricht overspoeld met kunstliefhebbers van over de hele wereld. Deze kunstliefhebbers gaan allemaal naar de grootste antiekbeurs ter wereld: De TEFAF.
Van heinde en verre vliegen ze in om 30.000m2 aan kunst te keuren of te kopen. Sophia polst bij de museumdirecteuren hoe zij de beste stukken binnen gaan slepen.


Ferran Adrià

Ferran Adrià had jarenlang 3 Michelin-sterren op zak, wist meerdere malen de titel van beste restaurant ter wereld op zijn naam te schrijven en zorgde met zijn visie op koken voor een revolutie in de gastronomische wereld. In 2011 hing hij zijn koksbuis op. Maar het fenomeen zat in de tussentijd allesbehalve stil. Hij was even in Nederland voor zijn expositie ‘Notes on Creativity’. Een tentoonstelling vol vermaarde El Bulli creaties. Carsten Klint sprak de grootmeester.


Ik en Simon

Jarenlang waren ze onafscheidelijk, het populaire Volendamse duo Nick & Simon. Toch laten de twee muzikale vrienden elkaar dit jaar even los. Simon Keizer staat op dit moment alleen het theater met zijn eigen show: ‘Ik en Simon’ en Sophia loopt backstage met hem mee.


1 2 38 Volgende pagina »